COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6878

Ce vrea Rusia de la Moldova. Opinie

24 aug. 10:45   Politică
2078 6

Rusia dorește de la Moldova neutralitatea militară, pacea și protecția populației vorbitoare de limbă rusă.

Opinia a fost exprimată de cunoscutul jurnalist Valeriu Demidețchi în cadrul emisiunii „Mehanizm deistvia” cu Elena Levițkaia-Pahomova pe postul NTV-Moldova, relatează Noi.md.

„Rusia nu vrea aici baze NATO. Dar cred că acum nici nu se ridică o astfel de întrebare. Lumea se schimbă, mașina militară se schimbă, au apărut tehnologii noi, așa că regulile „războiului rece” care existau înainte nu mai sînt relevante: „voi sînteți aici și noi sîntem aici”, a spus Valeriu Demidețchi.


Potrivit acestuia, Rusia, desigur, nu este interesată să aibă dușmani în Moldova.

„Adică Rusia este interesată de o situație mai mult sau mai puțin normală aici, astfel încît vorbitorii de limba rusă să fie tratați normal, să existe principii și reguli europene în legătură cu minoritățile naționale. În mod firesc, Rusia, ca unul dintre principalii actori globali , nu este interesată ca în regiune să se producă o „răfuială” asupra Transnistriei sau a populației vorbitoare de limbă rusă”, a spus Valeriu Demidețchi.


0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽