Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ce va juca un rol hotărîtor în alegerile prezidențiale din Moldova

24 sep. 2020,, 10:24   Politică
2118 1

La viitoarele alegeri prezidențiale din Moldova un rol decisiv îl va avea subiectul alegerii civilizate și problema autodeterminării națiunii, și la alegeri va trebuie să votăm, răspunzînd la întrebarea - Cu cine sîntem?

De această părere este cunoscutul consultant politic rus, politolog, istoric, prezentator de radio și televiziune, Dmitrii Kulikov, vorbind online, în cadrul întîlnirii în Clubul media internațional "Format A3", la tema "Ruptura în civilizație: cauzele crizei politice globale", relatează Noi.md.

Potrivit lui, liberalismul preamărește individul ca atare, ceea ce duce la dezbinare socială. Dar omul nu poate exista în afara societății, de aceea este important să determini cărei societăți aparții.

"Și Moldova nu se poate ascunde nicăieri de această alegere civilizată", a menționat Dmitri Kulikov.

El a subliniat că diferența civilizației ruse constă în faptul că ea nu cere de la om să renunțe la apartenența sa etnică pentru a se considera rus. Astfel de civilizații sînt puține.


Civilizația occidentală se bazează pe două valori fundamentale: noțiunea de superioritate proprie și dorința de a stăpîni lumea. Dacă nu ai stăpînit lumea, nu ești supraom. Acest lucru a găsit cea mai strălucitoare expresie în conceptul lui Nietzsche, pe care a preluat-o Hitler, susținînd că aryanul este acest Supraom.

"Iar Rusia nu a căutat niciodată să stăpînească lumea, cu excepția unei scurte perioade istorice. Nu în zadar Dostoievski a declarat că esența omului rus nu este etnică, ci multietnică.

Întreaga democrație Occidentală masivă se bazează pe faptul ca omul să nu-și pună întrebarea: "Cine sînt eu, cui aparțin?”. Dacă nu știi asta, ești un nimeni, iar rezultatele votului pot fi întoarse cum vrei. Să fii un nimeni este foarte scump și trebuie să înțelegi acest lucru înainte de a merge la vot. Atît în Rusia, cît și în Moldova, oamenii sînt mult mai aproape de un astfel de comportament politic conștient, decît în Occident", a menționat cunoscutul consultant politic rus, politolog, istoric, prezentator de radio și televiziune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?