X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce va face CEC dacă în diasporă se vor epuiza buletinele de vot

9 iul. 2021,, 09:42   Politică
2511 2

În ziua alegerilor parlamentare anticipate, Comisia Electorală Centrală spune că va fi la legătură cu președinții birourilor electorale, inclusiv a celor din afara țării, care vor informa despre numărul buletinelor de vot disponibil la fiecare secție de vot.

Vicepreședintele Comisiei Electorale, Vladimir Șarban, spune că, în acest an, nu crede că se vor forma cozi interminabile în fața secțiilor de votare și speră că buletinele de vot trimise în diasporă vor ajunge pentru toții alegătorii.

„Unele ambasade formează o ordine de venire la vot în sensul alfabetului, cu indicarea formelor respective. În Irlanda cetățenii vor repsecta un anumit grafic. Sînt sigur că, la solicitarea noastră, la indicațiile ministerului, ambasadele noastre vor întreprinde toate măsurile pentru ca să eliminăm acele rînduri care au mai fost. Pentru acest scop au fost identificate secții de votare mai încăpătoare, iar acolo unde au fost probleme - au fost mărite numărul secțiilor de votare pentru a asigura condiții normale de participare”, a declarat Șarban.

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în data de 11 iulie, iar pentru fotoliul de deputat în parlament se vor duela 23 de candidați electorali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?