X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Ce va discuta Dodon cu Putin cînd va merge la Moscova

4 iun. 2020,, 08:15   Politică
2720 7

Igor Dodon declară că va relua, în cadrul vizitei sale la Moscova, discuțiile despre creditul de 200 de milioane de euro, pe care urma să îl contracteze Republica Moldova.

În opinia șefului statului, cele două părți au de renegociat doar cîteva aspecte. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Contrapunct” de la Sputnik Moldova, scrie unimedia.info.

Șeful statului declară că va folosi oportunitatea de a se afla la Moscova pentru a discuta cu autoritățile ruse și unele subiecte importante pentru Republica Moldova, printre care și reluarea negocierilor privind acordarea creditului de 200 de milioane de euro.

„Sînt cîteva subiecte economice importante ce urmează a fi discutate: creditul, autorizațiile pentru transportul internațional și prelungirea facilităților la exportul produselor din RM fără taxe, după 1 iulie. Pentru toate aceste 3 subiecte foarte importante, care afectează direct economia RM, deja am inițiat discuțiile”, a menționat Igor Dodon.

„Domnul prim-ministru a transmis o scrioase pe numele premierului rus, pentru a vedea care este poziția Federației Ruse. Acești bani deja sînt prevăzuți în bugetul Federației Ruse, acum trebuie să vedem cu partea rusă dacă mai sînt sau nu acești bani, dacă este gata să renegociem acest credit”, a mai subliniat acesta.


În opinia șefului statului, cele două părți au de renegociat doar cîteva aspecte: „Nu cred că trebuiesc renegociate multe lucruri, suma este clară, procentul este clar. Și oponenții politici, cei care au inițiat adresarea la Curtea Constituțională, deja spun că, condițiile sînt mult mai bune decît cele oferite în cadrul altor împrumuturi, atît pe piața internă, cît și pe piața externă. Aici avem un consens intern. Referitor la unele puncte, care au fost puse sub semnul întrebării, a fost o poziție foarte clară expusă de către Ministerul Finanțelor al FR, care practic a înlăturat toate suspiciunile. Acum doar trebuie să vedem dacă partea rusă este gata să semnăm din nou acest acord și să mergem cu el în Parlament. Probabil acum deja partea rusă are semne de întrebare, dar vom încerca să le înlăturăm în cadrul acestei vizite. Principala întrebare din partea lor este noi vom semna din nou acest acord, dar nu se va ajunge la aceeași situație?”.

Igor Dodon va participa la parada militară de la Moscova, din 24 iunie, la invitația lui Vladimir Putin. Tradiționala paradă militară care are loc la data de 9 mai a fost amînată în acest an din cauza pandemiei de Covid-19.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?