Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Ce trebuie să faci pentru a putea vota în orice secție de votare, în ziua alegerilor

8 feb. 2019,, 11:20   Politică
2926 0

Comisia Electorală Centrală informează alegătorii că certificatele pentru drept de vot se eliberează de biroul electoral al secţiei de votare pînă la data de 23 februarie 2019, inclusiv.

Potrivit legislaţiei electorale, persoanele care în ziua alegerilor nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţă valabilă, pot solicita de la biroul electoral al secţiei de votare un certificat pentru drept de vot. Acesta se eliberează în baza actului de identitate care atestă domiciliul sau reședința alegătorului în raza secţiei de votare respective.

Astfel, membrii biroului electoral vor elibera alegătorului un certificat pentru drept de vot ce permite votarea în orice secție de votare de pe teritoriul Republicii Moldova, dar numai la alegerile parlamentare în circumscripția națională și la referendumul republican consultativ, sau un certificat pentru drept de vot ce permite votarea la alegerile parlamentare în circumscripția uninominală, în orice secție de votare de pe teritoriul circumscripției uninominale în care alegătorul are domiciliul sau reședința valabilă.

Comisia Electorală Centrală anunță că birourile electorale activează zilnic, între ora 8.00 și 17.00, iar în zilele de odihnă – în baza unui program de muncă redus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?