X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ce țări au cele mai multe emoții înainte de alegerile în Parlamentul European?

20 apr. 2019,, 13:00   Politică
2996 1

Cele mai multe emoții de pe urma așteptărilor viitoarelor alegeri în Parlamentul European se înregistrează în cele mai mari țări ale Uniunii Europene: Germania, Franța, Spania, Italia și altele.

Această opinie a fost exprimată de politologul Ernest Vardanean în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova pe canalul NTV-Moldova, transmite Noi.md.

El a menționat că nervozitatea din Germania este cauzată, în primul rînd, de faptul că Angela Merkel a demisionat din funcția sa din partidul de guvernămînt, dar a rămas pe postul de cancelar german. "Nu este sigur dacă că ea va rămîne pînă în anul 2021 în calitate de cancelar dacă vor exista schimbări în țară. Dar schimbări în țară vor fi, în rezultatelor alegerilor în Parlamentul European. Atunci va fi clar care putere a crescut și care- nu", a spus politologul.

Potrivit lui, nervozitatea în Franța este cauzată de faptul că mișcarea "vestelor galbene" nu sînt doar niște distrugători care distrug magazinele pe Champs Elysées. "Aceasta este o mișcare socială! În esența sa, este socială. Este mișcarea anume a tradiționalilor francezi "albi" din provincie. Nu sînt venitici. În general, în mișcarea "vestelor galbene" suînt reprezentanți ai provinciei franceze, care s-au săturat de impozite. Au venit la Paris pentru a protesta. Lui Macron îi este foarte greu acum. Ratingul său a scăzut foarte mult la un moment dat, acum a crescut puțin datorită faptului că populația din Paris este deja obosită de pogromurile "vestelor galbene". Dar problemele, în primul rînd, problemele sociale, nu au dispărut. Problema fiscală nu a dispărut. Toate acestea au rămas", a menționat Ernest Vardanean.

El a subliniat faptul că în Italia există nervozitate înaintea alegerilor din Parlamentul European, deoarece așa-zisul guvern italian populist al lui Salvini și di Mayo, în general, are poziții puternice, dar este supus presiunii din partea germanilor și a francezilor.


"Pentru ei, aceste alegeri sînt ca un test pentru înțelegerea a ceea ce se va întîmpla în țara lor. Pentru toate țările UE, alegerea în Parlamentul European este, mai presus de toate, un examen intern, care va arăta modul în care vor fi distribuite forțele interne. În esență, acestea sînt aceleași alegeri parlamentare, doar la o scară europeană comună. Italia are, de asemenea, o mulțime de probleme sociale. Aceasta nu este neapărat problema migranților, deși este mereu plasată în prim plan. Aceasta este problema deficitului bugetar, care este foarte strict controlat în Europa", a subliniat politologul.

El a reamintit că în Spania nu demult a demisionat guvernul minoritar al socialiștilor, iar pozițiile forțelor extreme de dreapta cresc.

"Și în Polonia totul nu este ușor, deoarece există un procent foarte mare de oameni care sînt obosiți de dictatură conservatoare. În Suedia, nu este ușor, pentru că au loc cu mare greutate negocieri pentru a crea o coaliție de guvernămînt. Ei au avut alegeri în toamnă, deci încă nu pot cădea la un acord. Adică, anume țările mari au cele mai multe probleme. Și scepticii europeni doresc mai multă suveranitate națională", a remarcat Ernest Vardanean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?