Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ce "surprize" să așteptăm după apariția lui Usatîi în noul parlament

1 dec. 2020,, 09:45   Politică
7929 1

După alegerile parlamentare anticipate dinn Moldova, aranjamentul forțelor politice va rămîne aproximativ la fel, numai că în noul parlament, în centrul va apărea "Partidul Nostru" al lui Renato Usatîi, cu care, partidele de stînga sau de dreapta vor trebui să ducă tratatice dificile, să negocieze și să-I satisfacă cel puțin parțial, cererile lui " Jirinovski din Moldova" la împărțirea tortei puterii.

De această părere este șeful delegației TASS în Moldova, Valerii Demidețki, vorbind în cadrul emisiunii Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" la postul de televiziune "NTV Moldova", relatează Noi.md.

"Noile alegeri parlamentare vor repeta cel mai probabil aranjamentul primului tur al alegerilor prezidențiale. Pe flancul stîng vor fi socialiștii, pe flancul drept va juca bine Partidul PAS al Maiei Sandu. Dar după alegeri îl vom primi în centru pe "Jirinovski moldovenesc" - Renato Usatîi, care nu este un amator și știe ce și cum în politica moldovenească. Îmi imaginez doar ce listă va înainta Maiei Sandu la negocierile secrete. El va spune: "Iată funcțiile pe care le vreau la împărțirea plăcintei puterii." Îmi imaginez cît de greu va fi negocierea cu el și unde va ajunge cel care va negocia cu el. Situația în toate părțile este absolut una de impas", a subliniat Valeriu Demidețchi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?