X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce subiecte au discutat Grosu și omologul său din Azerbaidjan

22 feb. 2022,, 16:58   Politică
2163 2

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a avut, la Baku, o întrevedere cu Președinta Parlamentului (Milli Majlis) Republicii Azerbaidjan, Sahiba Gafarova, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre posibilitățile de intensificare și dezvoltare a relațiilor bilaterale dintre Moldova și Azerbaidjan, inclusiv la nivel parlamentar și guvernamental, transmite Noi.md.

”Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Azerbaidjan, iar dinamica acestora este una pozitivă. Am pornit ambele țări din același punct, avem multe lucruri în comun și, chiar dacă geografic sîntem departe, credem că putem fi mai aproape. În toți acești ani, țările noastre și-au susținut reciproc suveranitatea și integritatea teritorială în granițele recunoscute pe plan internațional. sîntem membri ai Parteneriatului Estic și ne confruntăm cu aceleași provocări de securitate și dezvoltare economică”, a declarat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

img22001307

De asemenea, Președintele Legislativului a discutat cu omologul său azer despre importanța interacțiunii în cadrul organizațiilor internaționale și regionale și a reiterat că Azerbaidjan este un partener de încredere al Republicii Moldova. În context, Igor Grosu a invitat-o pe Președinta Parlamentului Republicii Azerbaidjan să întreprindă o vizită oficială în Moldova.


În zilele de 21-23 februarie, Igor Grosu efectuează o vizită oficială în Republica Azerbaidjan, la invitația omologului său azer. Din delegația Parlamentului face parte și deputatul Vitalie Jacot, membru al Grupului de prietenie cu Republica Azerbaidjan. Programul vizitei include întrevederi cu Președintele forului legislativ, Sahiba Gafarova, cu Prim-ministrul țării, Ali Asadov, și o întîlnire cu reprezentanții diasporei moldovenești din Azerbaidjan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?