COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Ce spune Voronin despre arestarea lui Stoianoglo

6 oct. 23:19   Politică
3590 13

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a criticat modul prin care a fost reținut Alexandr Stoianoglo.

Acestea menționează că după cum a spus și anterior „actuala guvernare nu doar a vrut eliberarea Procurorului General, dar și aranjarea în această funcție a unui procuror de buzunar”.

„Să nu înțeleagă cineva greșit, că eu aș fi împotriva luptei cu corupția și lucrurilor care ne încurcă pe noi să ne dezvoltăm ca o țară liberă,… dar eu nu sunt pentru ceea ca aceste lucruri să se facă contrar legii, cu abuz de lege”, a declarat Voronin în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la TRM, citează unimedia.info.

„Eu am vorbit și anterior că actuala guvernare își organizează cadrele sale, care să fie credincioase acestei noi guvernări. Una dintre principalele lor declarații în campania electorală este că ei o să lupte și eu vorbeam că una dintre măsurile principale va fi eliberarea Procurorului General și nu doar eliberarea dar aranjarea în această funcție a unui procuror de buzunar, care să îndeplinească tot ce va duri actuala guvernare. Iar ceea ce am văzut aseară dovedește argumentele mele și nu doar ale mele. Aceste mișcări în jurul lui Stoianoglo nu au început ieri, ieri a fost punctul, ora de pic.

Să nu înțeleagă cineva greșit, că eu aș fi împotriva luptei cu corupția și lucrurilor care ne încurcă pe noi să ne dezvoltăm ca o țară liberă, să dezvoltăm economia, categoric - nu. Dar eu nu sunt pentru ceea ca aceste lucruri să se facă contrar legii, cu abuz de lege, chiar dacă merită acest Procuror General să fie eliberat, trebuie eliberat așa cum este scris în legea Procuraturii și în Constituție.


Da nu faci ceea ce vreai, că mie îmi trebuie să-l pun pe aceala.

A fost ilegal din punct de vedere a Codului de procedură penală și dacă ajunge dosarul lui Stoianoglo în judecată, nu va avea nicio perspectivă să fie luată decizia judecății.

Mai vreau să subliniez, că în așa fel a fost înjosit rolul și statutul Procuraturii în țara noastră”, a spus Voronin.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X