Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce spune Sandu despre hotărîrea Curții Constituționale

22 mar. 2021,, 20:30   Politică
3124 3

Șefa statului, Maia Sandu, spune că după ce Curtea Constituțională (CCM) a declarat constituțional decretul prin care președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a fost înaintat la funcția de premier, echipa candidatului este gata pentru ambele opțiuni, fie va fi susținut de Parlament, fie nu.

„Acum Parlamentul va decide dacă susține echipa domnului Grosu, dacă nu, mergem mai departe la Curte, să discutăm despre anticipate. Sunt sigură că ei sînt gata pentru ambele opțiuni. Dacă va fi votat, va soluționa problemele car pot sfi rezolvate fără sprijin Parlamentar, va avea puterea să curețe o parte din instituțiile care sînt subordonate Guvernului”, a spus Maia Sandu, la emisiunea Cutia Neagră de la TV8.

Curtea a fost sesizată de către deputații socialiști Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea, care au cerut declararea drept neconstituțional decretul privind desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru.

Precizăm că astăzi, 22 martie, Curtea Constituțională a declarat constituțional decretul șefei statului, Maia Sandu, privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier este constituțional. Decizia este irevocabilă.

Igor Grosu a fost desemnat la funcția de premier pe data de 16 martie curent. La două zile distanță, PSRM și Platforma Pentru Moldova, alături de cîțiva deputați neafiliați, au format o nouă majoritate parlamentară. De asemenea, aceștia și-au înaintat propriul candidat la funcția de premier. Este vorba de ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Vladimir Golovatiuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?