X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Ce spune Lucinschi despre actuala componență a Curții Constituționale

23 feb. 2020,, 17:15   Politică
4693 2

Actualii membri ai Curții Constituționale par a fi integri și neafiliați politic. Cel puțin la aceste concluzii a ajuns al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi.

„Totul în lumea aceasta este relativ. Avem cu ce compăra. Din punctul acesta de vedere, Curtea actuală are un favor foarte mare. Fiindcă au venit după un dezastru. Ceea ce s-a întîmplat în țara noastră, cînd Curtea lucra la indicații, asta era în văzul oamenilor. Nu trebuia să fii jurist sau... o opinie publică se creează nu așa spontan.

Ceea ce s-a întîmplat atunci cînd nu au recunoscut o majoritate parlamentară, numai de aceea că voi ați făcut cu 3 minute mai înainte, asta e un nonsens”, a afirmat Lucinschi, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

Întrebat dacă membrii actuali ai CC ar avea o afiliere politică, Lucinchi a spus că totul se vede din fapte. „Cîndva pe Confucius l-au întrebat „Cum să aflăm noi dacă e bun sau nu?”, el a spus „Că o să vedeți după faptele lui”. Deci noi judecăm după fapte. Pînă cînd, eu ca și cetățean de exemplu, nu văd nimic care ar ieși din comun. Cu toată stima, să continue în așa mod”, a conchis al doilea președinte al Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?