Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ce spune Litvinenco despre sechestrul pe vila lui Plahotniuc din Franța

19 aug. 2022,, 11:20   Politică
2861 0

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține că procurorii au muncit foarte mult pentru a obține aplicarea sechestrului asupra unui bun imobil dintr-un oraș francez, una din zonele de elită ale Franței, ce aparține fostului lider al Partidului Democrat din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc.

Într-un interviu pentru Vocea Basarabiei, Sergiu Litvinenco a menționat că nu există un impediment pentru a obține confiscarea acestui bun în folosul statului Republica Moldova, transmite Știri.md.

"Este o veste, într-adevăr, foarte bună. Evident că au muncit procurorii din Republica Moldova, plus colegii lor din Republica Franceză și, mai mult decît atît, la momentul de față nu există niciun impediment de natură legală care ar face ca pe acest caz sau pe Plahotniuc, dacă vorbim de liderul organizației criminale, să avem o finalitate.

A fost adoptată legea care permite condamnarea în lipsă sau, mă rog, finalizarea urmăririi penale și transmiterea eventuală a dosarului în instanța judecătorească.

Procurorii pot să avanseze deja pe trimiterea lui în judecată și, într-un final, dacă avem o sentință de condamnare care, am spus, nu există la moment impediment pentru a o obține în situația în care, evident, există probele corespunzătoare, să avem o confiscare a acestui bun în folosul statului Republica Moldova", a declarat Litvinenco.


Întrebat cît ar putea să dureze de la aplicarea sechestrului pînă la confiscare, Litvinenco a răspuns:

"De la sechestru pînă la confiscare este nevoie de o condamnare penală cu privire la fapta care i se incriminează, plus, evident, să fie stabilită fie confiscare specială, fie confiscare extinsă în cazul bunului respectiv și atunci bunul respectiv revine în proprietatea statului", a mai comentat ministrul Justiției.

Amintim că la solicitarea procurorilor din Moldova, magistrații francezi au aplicat sechestru asupra unui bun imobil al cetățeanului Vladimir Plahotniuc, în valoare de peste 83 de milioane de lei.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?