Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ce spune juristul Blocului ACUM despre decizia Curţii Constituţionale

15 mai. 2019,, 10:50   Politică
4270 3

„Hotărîrea de astăzi a Curții Constituționale demonstrează încă o dată cît de jos a căzut această instituție”. Declarațiile aparțin juristului Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco.

Potrivit acestuia, președintele Parlamentului este doar un moderator al ședințelor plenare și în toată lumea este așa. „Iar existența sau lipsa acestuia, aflarea în concediu sau pe buletin nicidecum nu este în măsură să anuleze prevederile exprese ale Constituției conform cărora Guvernul se alege cu votul majorității deputaților aleși sau legile se adoptă cu 51 de voturi. Această Curte Constituțională nu doar că extinde prevederile textelor constituționale prin interpretare adăugînd la Constituție, ci chiar vine cu norme care contrazic textul Constituției și jurisprudența Curții Constituționale de pînă acum. În două cuvinte - dezmăț total!

Nici prim-ministru nu putem avea, nici Guvernul nu poate fi investit. Asta a decis Curtea Constituțională... Ce să zici aici - doar că această Curte Constituțională continuă scuipatul în Constituție și în jurisprudența Curții de pînă acum”, se arată într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Curtea Constituțională a examinat astăzi, 15 mai, sesizarea depusă acum trei săptămîni de șeful statului Igor Dodon cu privire la dreptul președintelui de a înainta candidatura la funcția de prim-ministru în cazul în care Parlamentul nu are o conducere.

Astfel, judecătorii constituționali au decis că președintele nu poate înainta o candidaturăla funcția de prim-ministru, în cazul în care Parlamentul nu are o conducere și nu este în măsură să adopte nicio lege în lipsa unei majorități parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?