Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce spune Iurie Ciocan despre integritatea afaceristului Ilan Șor

31 dec. 2018,, 14:45   Politică
5379 12

Certificatul de integritate nu confirmă integritatea internă şi morală a omului, ele confirmă relaţia lui cu statul, a declarat membrul Comisiei Electorale, Iurie Ciocan, explicînd de ce afaceristul cu o reputație dubioaasă, Ilan Șor, care a fost condamnat de prima instanță, a reușit să obțină certificatul de integritate necesar pentru a putea candida la funcția de deputat.

„El nu este condamnat definitiv, respectiv noi mergem cu prezumția nevinovăției pînă la hotărîrea definitivă a instanței de judecată. Certificatele date ele nu confirmă integritatea internă şi morală a omului, ele confirmă relaţia lui cu statul, cu organele de urmărire penală, cu instanțele de judecată”, a declarat Ciocan, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Întrebat dacă certificatele de integritate pe bună dreptate aduc oamenii cei mai corecţi, cinstiţi, care nu sînt certaţi cu legea în viitorul Parlament, Ciocanu spune că în legislație sînt stabilite posibilități de a aplica pedepse complementare cetățenilor prin limitarea dreptul acestora de a ocupa anumite funcții. „Dacă o asemenea pedeapsă complementară a fost aplicată noi ca şi organ electoral nu vom admite acest cetățean să participe în alegeri. Or, dacă cetățeanul a fost anterior judecat, şi-a ispășit pedeapsa acum este cu drepturi depline să meargă să candideze. Cetățeanul nu-i condamnat definitiv, deseori mă întreabă despre un anumit politician care…”, afirmă Ciocan.

Partidul Șor a depus documentele la Comisia Electorală Centrală pentru a se înregistra în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Controversatul om de afaceri Ilan Șor este primul pe lista partidului și este și candidat pe circumscripția nr. 18 din Orhei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?