Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ce spune Ion Chicu despre reducerea salariilor deputaților

7 feb. 2020,, 13:58   Politică
3128 4

Prim-ministrul Ion Chicu a spus că nu va susține reducerea salariilor deputaților. Asta după ce socialiștii au anunțat că au înregistrat un proiect de lege în acest sens.

„Nu voi veni niciodată cu aviz pozitiv la inițiative de diminuare a salariilor, indiferent ale cui sînt. Dacă vă referiți concret la deputați, mereu salariile deputaților sînt ori echivalente cu ale miniștrilor, ori mai mari. La noi a fost un decalaj mare, instituit în decembrie 2018, cînd deputaților li s-a stabilit un salariu mult mai mic decît al miniștrilor”, a menționat Ion Chicu.

Cît despre majorarea cu 4.000 de lei a lefurilor parlamentarilor, începînd cu 2020, premierul a spus: „Eu cred că aceasta a fost o restabilire a echității, iar populismul ieftin, promovat inclusiv de instituțiile mass-media, nu face față și nicidecum nu contribuie la soluționarea problemelor societății”, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

Amintim că salariile parlamentarilor au fost majorate cu aproximativ 4.000 de lei. Anunțul a fost făcut de mai mulți deputați ai fracțiunii PAS, care spun că PDM și PSRM au votat un asemenea amendament la legea bugetului pentru 2020. Autorul amendamentului este democratul Vladimir Cebotari. „A fost nevoie pentru a corecta o eroare disproporționată a stabilirii salariului. Chiar și cu acest amendament, pentru comparație, salariul unui deputat este mai mic decît al unui șef de direcție dintr-un minister”, a argumentat Cebotari.

La scurt timp, socialiștii au anunțat că au înregistrat un proiect de lege care propune revenirea la vechile salarii. Proiectul a fost salutat de președintele Igor Dodon, asta deși, anterior, a promulgat legea care prevedea această majorare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?