Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ce spune Igor Dodon despre amenințările lui Candu privind suspendarea sa

1 dec. 2018,, 11:15   Politică
7487 9

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră "goale" amenințările președintelui Parlamentului, Andrian Candu, care a declarat că șeful statului ar putea fi demis înainte de sarbători.

Într-o conversație cu un corespondent TASS, șeful statului a remarcat că astfel de atacuri indică slăbiciunea majorității parlamentului "proeuropean" aflat la putere, împotriva căreia se opune majoritate a cetățenilor.

El este convins că aceste amenințări vor consolida și mai mult poziția Partidului Socialiștilor care îl sprijină pe președinte, pentru care, potrivit sondajelor, mai mult de jumătate dintre alegători sînt gata să voteze în alegerile parlamentare viitoare din 24 februarie 2019.

"Acestea sînt ultimele răsuflări ale parlamentului în exerciți, care a fost cel mai grav din istoria țării noastre, compromițînd ideile democrației, parlamentarismului și chiar integrarea europeană, pentru care majoritatea guvernantă a fost atît de agitată. Niciodată nu mă vor forța să semnez legile care vor marca Ziua Europei pe 9 mai, pentru că în această zi poporul nostru sărbătorește Ziua Victoriei, cînd sute de mii de oameni merg în marșul regimentului nemuritor ", a spus Dodon, care conduce în mod tradițional această procesiune la data de 9 mai.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a venit cu o reacție la declarația oficială a președintelui Dodon despre mandatul final al actualului Legislativ.


Candu a ținut să-i amintească președintelui că parlamentul nu are nevoie de o lege organică pentru a demite președintele, ci doar de o hotărîre de Parlament susținută de 2/3 din deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?