Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ce spune Filip despre dezvăluirile medicului pediatru

11 iul. 2018,, 15:16   Politică
4711 3

Șeful executivului a cerut Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să verifice informația făcută publică de medicul pediatru Mihai Stratulat precum că spitalele încearcă să-și mărească bugetele din contul unor diagnoze false puse copiilor, notează Noi.md.

Pavel Filip a precizat că nu trebuie așteptate concluziile comisiei special create de către Ministerul Sănătății, pentru a întreprinde măsurile necesare. Potrivit lui, autoritățile competente trebuie să înceapă astăzi investigarea acestui caz.

„Am auzit și eu de spusele unui medic precum că ar fi puse diagnoze incorecte la copii, pentru a obține mai mulți bani de la Casa Națională pentru Asigurări Medicale, am văzut care este reacția Ministerului, însă eu vin cu o chemare pentru toți cei care văd că sînt nereguli - de ce se limitează doar la postări pe Facebook? În primul rînd trebuie să se adreseze la CNA și instituțiile responsabile ale statului”, a spus Filip.

Premierul a precizat că, dacă spusele doctorului Mihai Stratulat se vor adeveri, atunci persoanele implicate trebuie să răspundă penal. „Dacă au pus diagnoze incorecte, să răspundă penal, iar dacă se răspîndesc falsuri, la fel să fie clarificată situația”, a punctat el.

Totodată, Filip s-a arătat rezervat față de acuzațiile că toți medicii din spitalele moldovenești ar admite asemenea încălcări grave. „Eu personal nu cred că toți doctorii sînt de maniera în care se pretinde a crea niște percepții în societate. Am un respect deosebit față toți cei care lucrează în acest domeniu, chiar dacă nu au fost plătiți pe măsura muncii depuse”, a adăugat el, la ședința de astăzi a Guvernului.


Reprezentanții Centrului Național Anticorupție au precizat că, în urma acestor dezvăluiri, șeful CNA, Bogdan Zumbreanu, a dat indicații să fie inițiată o anchetă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?