X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce spune Fadei Nagacevschi despre anularea rezultatelor alegerilor

23 iun. 2018,, 10:52   Politică
4519 4

Motivul pentru care instanța de judecată a anulat rezultatele alegerilor din capitală ține de faptul că ambii concurenți electorali au comis încălcări, consideră juristul Fadei Nagacevschi, citat de Noi.md.

Potrivit lui, principala abatere depistată care a dus la invalidarea mandatului lui Năstase a fost utilizarea agitației electorale în ziua votării.

„De ce a considerat că mandatul acestuia nu poate fi validat? Agitația electorală a avut loc în ziua alegerilor și a fost un îndemn în mod expres către cetățeni să iasă la vot și să nu voteze cu candidatul lui Plahotniuc și Dodon. Diseminarea acestor declarații a avut un caracter masiv, deoarece era vorba de vizualizarea pe Facebook. Instanța a considerat că totuși agitația a avut un caracter masiv și exista riscul ca opinia publică să fi fost manipulată”, a explicat Nagacevschi în cadrul unui interviu pentru sputnik.md.

Potrivit lui, din cauză că instanța a constatat unele încălcări și în cazul lui Ion Ceban, a fost invalidat nu doar turul I, dar și turul II de scrutin.

„Pentru ca să stabilești alegeri repetate, trebuie să constați lipsa încălcărilor la cel puțin unul dintre candidați, dar în cazul în care instanța a stabilit că ambii au avut încălcări în cadrul procedurilor electorale, instanța a considerat oportun să anuleze întregul proces”, a adăugat Fadei Nagacevschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?