Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce spune Chirtoacă despre preluarea șefiei PL

14 iun. 2018,, 09:30   Politică
3671 0

Prim-vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, ex-Primar al municipiului Chișinău, într-un interviu pentru europalibera.org, a fost întrebat: „Cu cine vorbim de fapt acum, în afară de faptul că sînteți vicepreședinte al partidului? Dl președinte al partidului a declarat că „în curînd ați putea să preluați conducerea formațiunii, dacă veți dori”. Vă doriți de fapt acest lucru?”.

După cum informează TRIBUNA, Dorin Chirtoacă a răspuns: „Dvs. vorbiți acum cu un viitor „ugolovnik” (criminal), cum m-am exprimat eu sarcastic pe Internet, dacă nu greșesc, la un moment dat. Eu chiar acum merg în instanță la ora 9 (n.r. – 11 iunie 2018); mergem și continuăm să asistăm la mascarada care are loc acolo și, mă rog, legat de întrebarea pe care mi-ați adresat-o – vrem-nu vrem, lucrurile sînt legate. Mai bine spus, nu aș vrea să aibă vreo legătură, nu-mi face nicio plăcere, dar nu din voia mea și nu cu voința mea, cu contribuția mea se întîmplă toate aceste lucruri cu mine în această perioadă. Mă gîndesc cum putem să mergem înainte și aici propunerea dlui președinte Ghimpu este, cred că, una pe care toată lumea o înțelege”.

Totodată, totuși dacă își dorește acest lucru, în cazul unui deznodămînt, Dorin Chirtoacă a menționat că este acceptată pozitiv, cu siguranță, însă îl interesează ca scop în sine. „Nu mă interesează pentru mine; m-ar interesa în măsura în care reușim să consolidăm Partidul Liberal, reușim să consolidăm forțele pro-europene și reușim să avem o majoritate parlamentară la toamnă pentru a readuce democrația în Moldova și pentru a mișca lucrurile înainte, așa cum am pornit-o în Chișinău în 2007, cum am pornit-o la nivelul republicii în 2009. Doar din acest punct de vedere. Și acum o să vedem chiar ce o să spună cetățenii, ce o să spună membrii, susținătorii de partid, ce o să spună chiar cetățenii cu drept de vot. În toamnă sau la sfîrșitul verii vedem, în următoarea perioadă trebuie să aibă loc congresul și cred că această informație care este în spațiul public tocmai va putea lămuri situația – este cazul să merg înainte pentru o asemenea poziție la nivel de partid sau nu”, a precizat Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?