X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ce spune Candu despre hotărîrea CC de astăzi

23 feb. 2021,, 19:25   Politică
727 0

Președintele Pro Moldova, Andrian Candu, a reacționat într-o postare pe pagina sa de Facebook la decizia Curții Constituționale care a decis astăzi că decretul președintelui Maia Sandu prin care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavriliță la funcția de premier este neconstituțional, scrie deschide.md

„Acum că Înalta Curte ne-a explicat cine are dreptul să înainteze candidatul, să sperăm că vom avansa în acest proces, care s-a dovedit a fi extrem de anevoios de această dată și se întinde deja a treia lună de (ne)instituire a unui Guvern. Incertitudinea omoară toate perspectivele și ar fi bine ca toți actorii implicați în nominalizare și desemnare să înțeleagă, în sfîrșit, acest lucru”, a menționat Candu.

Amintim că astăzi Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional Decretul Maiei Sandu cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de premier.

Totodată, magistrații Înaltei Curți au menționat că pentru respectarea prevederilor Constituției, fracțiunile parlamentare și președintele R.Moldova trebuie să recurgă la noi consultări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?