Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ce spun Sandu și Năstase despre suspendarea asistenței financiare pentru Moldova

5 iul. 2018,, 14:44   Politică
5771 2

Textul Rezoluției adoptate astăzi de Parlamentul European cu privire la suspendarea asistenței macrofinanciare pentru Moldova este unul dur, a declarat Maia Sandu, în urma votului parlamentarilor europeni, notează Noi.md.

Potrivit ei, decizia abuzivă a autorităților Republicii Moldova de anulare a alegerilor a determinat comunitatea europeană să adopte măsuri drastice în raport cu guvernarea.

„În rezoluție se spune clar că această decizie este contrată principiilor democratice, europarlamentarii amintesc despre faptul că autoritățile de la Chișinău au ignorat recomandările Comisiei de la Veneția în raport cu sistemul electoral. Rezoluția indică asupra mai multor îngrijorări care le au și folosesc un limbaj foarte dur, exprimîndu-și solidaritatea cu cetățenii Republicii Moldova, al căror vot a fost furat”, a comentat Sandu.

Și liderul Platformei DA, Andrei Năstase, aflat împreună cu Sandu în vizită la Strasbourg, a declarat că această rezoluție este o sentința dată actualei guvernări, și nu poporului R. Moldova.


„R. Moldova este susținută în aspirațiile sale de a accede în lumea civilizată și de aderare la UE, doar că aceste aspirații sînt, pur și simplu, împotmolite în nimicnicia acestei guvernări. Faptul că la Chișinău nu au fost validate niște alegeri liber desfășurate și votul liber exprimat al poporului a fost ignorat, asta a determinat să vină o sentință a Parlamentului European”, a spus Năstase.

Menționăm că parlamentarii europeni au adoptat astăzi o rezoluție care prevede suspendarea acordării asistenței macrofinanciare pentru Moldova. Documentul a fost votat de către 343 de eurodeputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?