X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce spun deputații înainte de dezbaterea moțiunii de cenzură

12 noi. 2019,, 10:19   Politică
3150 0

Legislativul dezbate astăzi, 12 noiembrie, moțiunea înaintată de Partidul Socialiștilor împotriva Guvernului Sandu. Înainte de dezbaterea moțiunii, mai mulți deputați au refuzat să declare în fața jurnaliștilor dacă vor vota sau nu pentru demiterea Guvernului

„O să vedeți la ședința Parlamentului”, a declarat deputata Marina Tauber, întrebată dacă susține moțiunea înaintată de socialiști, transmite zdg.md.

„E prematur să spunem, dar discutăm și vedem”, a precizat și democratul Nicolae Ciubuc.

„Vom vedea pe parcurs cum va fi. Ceea ce spun alții, că două tabere, eu nu cred. Eu vreau să spun că noi sîntem uniți în deciziile care vor fi mai departe”, a declarat și democratul Alexandru Botnari.

„O să vedem cum se va răspunde în sală. Democrații sînt o echipă unită”, a spus și democratul Vladimir Cebotari.


Deputatul ACUM, Oazu Nantoi, le-a spus jurnaliștilor că votul de astăzi va demonstra dacă democrații vor să aibă un viitor politic: „Eu nu pot vorbi în numele Partidului Democrat, dar rămîne de văzut cum vor derula procesele în interiorul partidului”.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a declarat la rîndul său, că ar putea exista o înțelegere între socialiști și democrați.

Pentru ca moțiunea socialiștilor să treacă de Parlament este necesar ca să fie susținută de majoritatea deputaților prezenți la ședință. Socialiștii, 36 la număr, nu au voturile necesare, astfel că Guvernul condus de Maia Sandu ar putea cădea doar dacă deputați din Partidul Democrat sau Partidul Politic Șor ar vota pentru împreună cu PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?