COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce spun deputații blocului ACUM, după întrevederea cu PSRM

Ce spun deputații blocului ACUM, după întrevederea cu PSRM

Deputații Alexandru Slusari și Igor Grosu au anunţat că Blocul ACUM Platforma DA și PAS nu renunță la inițiativa privind asumarea răspunderii de către Guvern în privința legii cu privire la numirea procurorului general.

„Fracțiunile noastre a vociferat o propunere, din punctul nostru de vedere, foarte constructivă. Este vorba de votarea legii în două lecturi a actului pentru care Guvernul Maiei Sandu și-a asumat răspunderea. Am reiterat cît de importantă pentru noi este reforma justiției, deoarece pentru noi fără asta restul nu are sens(…) Compromisuri și concesii în justiție nu pot fi făcute. Dorim să păstrăm această majoritate, dar nu cu orice preț. Mingea acum este pe terenul PSRM și a al președintelui. Am avut naivitatea să credem că sistemul poate să se curețe și am făcut reforme cu mănuși albe. sîntem nevoiți să aplicăm metode mai puțin tradiționale. Igor Dodon poate să demonstreze acum că nu este Plahotniuc 2”, a declarat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, după întrevederea Blocului ACUM cu președintele Igor Dodon, scrie ZdG.

Anterior, Dodon a anunţat că, după asumarea Guvernului privind modificarea Legii Procuraturii, pot exista trei scenarii:


Premierul Maia Sandu își retrage proiectul de hotărîre privind asumarea răspunderii pentru modificarea Legii Procuraturii.

În cazul în care Guvernul nu retrage proiectul, PSRM va înainta astăzi, 8 noiembrie, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Guvernul retrage proiectul doar dacă, tot astăzi, în Parlament, majoritatea parlamentară voteză, în două lecturi, exact aceeași lege.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load