X 
Transnistria stiri: 1396
Eurovision stiri: 502

Ce se va întîmpla dacă actuala majoritate parlamentară se destramă

28 mai. 2020,, 08:00   Politică
3200 0

Președintele Igor Dodon a comentat situația politică din țară și a explicat ce se va întîmpla dacă actuala majoritate parlamentară se destramă.

El a menționat că Guvernul Chicu nu-și va da demisia de bună voie, ci va continua să vină în Parlament pentru a prezenta proiecte. Dacă va fi depusă și votată o moțiune de cenzură, atunci vor începe consultările cu partidele pentru a desemna un nou premier.

„Președintele țării, după consultări, trebuie să propună un candidat. Eu nu sînt obligat să desemnez candidatul propus de partide. Pot să-l propun tot pe Chicu. El vine în Parlamennt și nu este votat. Iarăși încep consultările cu partidele. Chiar dacă găsesc 51 de semnături ale deputaților, acum președintele nu este ales de Parlament și, prin urmare, nu este obligat să desemneze”, a spus Igor Dodon.

Președintele a fost întrebat dacă ar desemna candidatura liderului PPDA, Andrei Năstase, sau pe cea a fostului șef de Guvern Ion Sturza la funcția de premier.

„Să semneze mai întîi 51 de deputați. Vreau să îi văd cum se bagă în aceeași oală cu Șor și cu Candu și apoi să meargă la prezidențiale cu Maia Sandu”, a mai spus șeful statului.


„E foarte dificil de spus dacă e bun sau nu. Abia cînd un om ajunge în funcție se poate aprecia dacă poate sau nu să facă față. Ninemi nu a fost premier în astfel de perioade. Noi avem pandemia, noi avem secetă și criză economică. Imaginați-vă că 51 de deputați semnează, să presupunem că eu accept. Acum imaginați-vă ce coaliție se formează - Șor, Candu, o parte din PDM vor vota pentru un nou guvern. Eu vă promit că în decurs de 2-3 săptămîni Șor și Candu votează pentru demisia Guvernului inițiată de PSRM”, a remarcat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?