Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ce se va întîmpla cu Şor și Plahotniuc? Răspunsul şefului statului

30 iul. 2019,, 23:13   Politică
7000 0

Toți acei care au încălcat legea trebuie să răspundă pentru aceasta, iar deferirea lor justiției este sarcina Procuraturii Generale.

Declaraţia în cauză a fost făcută în cadrul „liniei directe” de pe „Odnoklassniki” de către președintele RM, Igor Dodon, ca răspuns la întrebarea ce soartă îi aşteaptă pe Ilan Şor și Vladimir Plahotniuc.
"Nu voi decide eu unde ar trebui să stea, această decizie trebuie să o ia procurorul. Dar toți cei vinovați trebuie să răspundă”, a spus el.

Totodată, șeful statului și-a exprimat încrederea că acele persoane, care au reușit totuşi să părăsească țara noastră, în zadar, contează pe faptul că se vor putea ascunde mereu.

„Este imposibil să te ascunzi în această lume, mai ales, atunci cînd există conlucrarea prodigioasă între americani, europeni și ruși. De aceea, chiar dacă cineva a părăsit teritoriul Republicii Moldova, vor exista cazuri penale, aceştia fiind daţi în căutare internațională. Putem ajunge la înţelegere cu orice guvern, în acest sens.

Este o chestiune de timp, dar trebuie făcut mai repede acest lucru, deoarece este necesar să fie sechestrate activele din interiorul țării. Apropo, au fost puse sub sechestru o mulțime de active atît ale lui Şor, cît şi ale lui Plahotniuk etc. Dar această practică ar trebui continuată și în străinătate, deoarece există şi acolo active ale acelora care sunt implicați în furtul miliardului și nu numai. De acest lucru trebuie, de asemenea, să fim preocupaţi, deoarece în ultimii ani nimeni nu a făcut acest lucru”, a adăugat şeul statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?