Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Ce se întîmplă cu alegerile de la Bălți, dacă Tauber este exclusă

3 dec. 2021,, 21:18   Politică
2165 0

Deși nu a dat un răspuns concret, vicepreședintele CEC spune că buletinele de vot nu mai pot fi modificate, în cazul în care Marina Tauber este exclusă din cursa electorală pentru șefia municipiului Bălți.

Comisia Electorală Centrală a început tipărirea buletinelor de vot pentru turul doi al alegerile locale noi pe 1 decembrie, iar astăzi acestea au fost transmise în teritoriu, transmite Noi.md cu referire la Agora.md.

Între timp, în această seară, Curtea de Apel Bălți a respins strămutarea dosarului excluderii Marinei Tauber și l-a trimis înapoi primei instanțe. În aceste momente, Judecătoria Bălți se ocupă de examinarea cauzei civile depuse de CEC privind anularea înregistrării candidatei Partidului „Șor”.

„Nu pot fi organizate alegeri în turul doi de scrutin. În cazul dat, totul rămîne la discreția instanței de judecată, dacă va recunoaște legalitatea alegerilor în general. Cadrul legal spune că buletinele de vot pot fi tipărite cu cel mult trei zile înainte de alegeri, respectiv un alt candidat în buletine nu poate fi inclus”, a explicat, pentru o emisiune de la TVR Moldova, vicepreședintele CEC, Pavel Postică.

La 1 decembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat, printr-o Hotărîre, Judecătoriei Bălți scoaterea Marinei Tauber, candidata Partidului Politic „Șor” din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?