X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ce se cunoaște pînă în prezent despre candidatul PAS la Primăria capitalei

18 ian. 2023,, 09:45   Politică
3234 0

Vicepremierul Andrei Spînu spune că așteaptă la procesul de judecată intentat împotriva primarului Ion Ceban o dezmințire a informațiillor făcute publice anterior de edilul capitalei la adresa sa, precum că ar fi implicat în scheme de corupție la achiziționarea gazelor naturale.

"În cererea mea de chemarea în judecată am solicitat dezmințirea informației. Este cel mai important lucru pe care îl aștept, ca dl Ceban atunci cînd va pierde dosarul să dezmintă informația pe care a făcut-o publică", a relatat Andrei Spînu.

Întrebat dacă PAS a identificat deja un candidat pentru Primăria capitalei, la alegerile din toamna acestui an, Andrei Spînu a precizat încă au loc discuții, iar numele pretendentului la funcția de primar va fi anunțat la momentul potrivit.

Spînu a ezitat să spună dacă în lista candidaților se regăsesc Mihai Popșoi, Vladimir Bolea sau Lilian Carp, așa cum se zvonește. Nici informația precum că fostul viceprimar Victor Chironda ar putea fi candidatul PAS nu s-a confirmat.

„Au fost discutate mai multe opțiuni, dar o decizie nu a fost luată și la toate emisiunile eu am spus că atunci cînd va fi luată o decizie, ea va fi anunțată. Noi la partid am discutat nu doar nume, dar modul în care ne organizăm pentru alegerile locale din această toamnă”.


Spînu și-a exprimat convingerea că indiferent cine va fi, candidatul PAS va accede în turul II de scrutin.

„Lupta electorală este întotdeauna imprevizibilă, așa că este foarte greu de spus cine va cîștiga”, a mai adăugat Spînu.

0
0
1
0
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?