X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce riscă persoanele care nu vor răspunde la citaţiile deputaţilor

30 ian. 2020,, 11:00   Politică
3524 0

Fostul secretar general de stat de la Ministerul de Interne, Simion Carp, şi ex-directorul interimar al Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, Anatolie Golea, nu au acceptat să facă cunoscute mărturiile de anchetă privind tentativa puciului anticonstituţional a PDM din vara anului trecut.

Drept urmare, la finele activităţii comisiei de anchetă, va fi elaborat un proiect de lege care să tragă la răspundere persoanele care refuză să răspundă la citaţiile deputaţilor.

„Ca urmare a refuzului, unor persoane, la citarea lor să se prezinte în comisia special de anchetă, şi pe viitor pentru alte comisii că ar putea să se perpetueze asemenea cazuri. Să recomandăm plenului, să fie adnotată legislaţia în aşa măsură ca aceste persoane să poarte răspundere administrativă, după caz penală, pentru refuzul de a se prezenta şi a da declaraţii”, precizează Vasile Bolea, vicepreşedintele Comisiei de Anchetă, transmite Noi.md cu referire la TRM.

Amintim că, în luna iunie 2019, după votul de încredere acordat de PSRM şi ACUM pentru Guvernul Maiei Sandu, Partidul Democrat din Moldova ar fi încălcat legea atunci cînd a organizat manifestaţii în faţa mai multor instituţii publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?