X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Ce riscă liderii PD care au aruncat curcani, dacă s-ar aplica legea

9 iun. 2019,, 16:40   Politică
4420 3

Cruzimea față de animale, mai cu seamă în public, se pedepsește cu amendă și chiar închisoare. Asta prevede Codul Penal și asta ar risca liderii PD care au aruncat cinci curcani peste gardul Președinției, dacă s-ar aplica legea.

Tratamentul cu cruzime sau tortura animalelor, care a cauzat mutilarea sau moartea acestora, se va pedepsi cu amendă în mărime de la 500 la 750 de unități convenționale, adică de la 25.000 pînă la 37.500 de lei, sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 180 de ore, sau cu închisoare de pînă la trei ani, se menționează în articolul 222 prim, din Codul Penal.

De asemenea organizația Protecția Animalelor în Moldova a venit cu un comunicat prin care condamnă gestul persoanelor care au aruncat păsările și îndeamnă organele de drept să se autosesizeze.

„Considerăm că aceste acţiuni cu caracter abuziv săvîrşite în mod public reprezintă o manifestare dezumanizantă şi contravine eticii şi a valorilor morale faţă de fiinţele vii, astfel de acţiuni fiind incompatibile cu valorile democratice şi morale ale societăţii în care conviețuim, fiind totodată susceptibile răspunderii penale conform art.222/1 al CODULUI PENAL al RM

Îndemnăm organele competente să se autosesizeze pentru a stabili toate circumstanţele săvîrşirii aceste infracţiuni şi pentru a pedepsi făptaşii”, se anunță în poziția organizației publicată pe Facebook.


Amintim că mai mulți lideri PD prezenți la manifestația de astăzi au mers la clădirea Președinției și au aruncat peste gardul instituției cîțiva curcani, apoi au aplaudat și scandat „Demisia”.

Aruncate de la înălțime, păsările s-au lovit la picioare și au rămas țintuite la pămînt, în soare.

După o oră și jumătate, curcanii au fost luați din curtea instituției prezidențiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?