X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ce regret are Maia Sandu la cei doi ani de mandat

1 sep. 2022,, 13:45   Politică
6225 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, regretă că țara noastră a ajuns să treacă printr-o perioadă atît de complicată.

În cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei, Maia Sandu a menționat că și-ar fi dorit să lucreze pe timp de pace, transmite Noi.mdcu referire la oficial.md.

„Nu mi-am imaginat că vom avea război la hotar, că ne vom confrunta cu aceste crize, aveam alte planuri. Resursele pe care le cheltuim astăzi pentru a plăti gazul și pentru multe alte lucruri care vin din cauza războiului trebuia să le investim, oamenii trebuiau să simtă altfel creșterile de pensii, creșterile de salarii, trebuia să facem mai multe investiții.

Evident că planurile de acasă nu s-au potrivit cu cele de la tîrg, a venit această criză peste noi, nu putem să facem nimic, trebuie doar să ajutăm cetățenii, să trecem mai ușor peste crize, chiar dacă este greu, dar oricum să le ușurăm un pic situația, să nu renunțăm la planurile de viitor, să nu renunțăm la planurile de investiții care să schimbe situația țării peste 4-5 ani, ca să nu ne pomenim într-o situație de dependență energetică, așa cum sîntem astăzi, și nu doar dependență energetică.

Deci, evident că mi-aș fi dorit să putem să lucrăm pe timp de pace, să nu avem aceste provocări externe majore și să putem să ne concentrăm pe problemele noastre pe intern.


Cred că cel mai important lucru este faptul că am reușit să facem un pas către Uniunea Europeană, pentru că avem nevoie de familia Uniunii Europene, pentru că acolo putem să devenim mai puternici, acolo putem obține securitate și prosperitate”, spune Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?