Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Ce promisiuni ale lui Renato Usatîi așa și nu au fost îndeplinite (VIDEO)

30 oct. 2020,, 08:05   Politică
9780 8

Renato Usatîi, care candidează pentru președinția Moldovei, le promite cetățenilor o schimbare în bine și retragerea țării din criză. O teză importantă a programului electoral al lui Renato Usatiei este că „politicienii vin și pleacă, promit multe, dar nu fac nimic, iar țara are nevoie de o reînnoire a clasei politice”.

Dar cît de „nou” este în politică primarul capitalei de nord al țării și ce realizări a înregistrat de cînd este primar la Bălți? În acest timp, acesta ar fi putut arăta un rezultat vizibil pentru locuitorii din acest oraș. De exemplu, să repare drumurile și trotuarele, să organizeze curățarea de înaltă calitate a străzilor și trotuarelor. Sau, cel puțin să înceapă să se ocupe masiv de aceste obiective, așa cum o face în prezent primarul general al orașului Chișinău, Ion Ceban, a cărui activitate în mai puțin de un an este vizibilă nu doar pentru toți locuitorii din Chișinău, dar și oaspeții capitalei.

Renato Usatîi a exercitat funcția de primar al mun. Bălți în perioada 2015 - 2018, iar mai tîrziu ajuns din nou în funcția de edil al orașului în toamna anului 2019.

Și totuși, la cinci ani distanță de la numirea sa în funcție, în ce stare se află în prezent orașul Bălți a căruit primar este Renato Usatîi?
Un clip video trimis la adresa redacției ne prezintă cum stau lucrurile în realitate în acest oraș. Drept mărturie sînt imaginile cu străzile stricate, trecerile de pietoni care se află într-o stare deplorabilă, parcurile de distracții uitate de oameni și autorități, gunoiștile vechi, terenurile de sport stricate, case de locuit fără un drum de acces, școlile părăsite în care nu sînt elevi dar și gările auto și de tren care trebuiesc urgent reparate. Toate acestea demonstrează clar în ce stare deplorabilă a ajuns capitala de nord a țării noastre.

Este evident că multe probleme pot fi rezolvate, dar cu condiția ca primarul ales de locuitori să își iubească sincer orașul și să fie un manager profesionist care știe cum trebuie administrat corect o urbă. În plus, este foarte important ca șeful orașului să fie în afara politicii, să poată purta un dialog cu guvernul, indiferent de propriile ambiții politice, să fie om cu verticalitate, precum și un lider al comunității locale cu capacitatea de a forma o echipă tehnocratică.


Doar cu o asemenea abordare în gestionarea municipalității pot fi realizate multe proiecte chiar și într-o perioadă scurtă de timp.

Însă să treacă de la vorbe la fapte lui Renato Usatîi nu i-a reușit. Ne soluționînd practic nici o problemă a orașului Bălți, acesta s-a avîntat să ”rezolve” problemele unei țări întregi... În același timp, politicianul este gata să organizeze încă un „Maidan” în cazul care partenerilor săi externi nu le vor conveni rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Are oare nevoie Republica Moldova de o așa „clasă politică nou” este fără îndoială o întrebare retorică.t

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?