Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ce probleme au fost abordate la ședința democraților

3 apr. 2018,, 12:40   Politică
3419 0

Facilitarea traficului de pasageri la frontieră și verificarea produselor alimentare plasate pe piață în perioada sărbătorilor pascale – sînt cîteva din subiectele abordate la ședința de astăzi a democraților, notează Noi.md.

Conducerea formațiunii a cerut Ministerului de Interne să adopte măsurile necesare pentru a fluidiza traficul la frontieră, în condițiile în care se așteaptă o creștere semnificativă a numărului de traversări. În această perioadă o bună parte a cetățenilor moldoveni revin acasă de sărbători, mulți pleacă în minivacanțe. S-a cerut să fie simplificată procedura de traversare a frontierei, în interesul cetățeanului, ca să nu simtă acea povară, a menționat purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gămurari.

Totodată, a fost dispusă sporirea controalelor în magazinele și piețele din capitală, cu scopul de a stabili conformitatea produselor alimentare comercializate în perioada sărbătorilor pascale.

Purtătorul de cuvînt al PDM a mai anunțat că în timpul apropiat va fi modificată legislația cu privire la organizaţiile de microfinanţare, în contextul petițiilor înaintate de cetățeni privind escrocheriile comise în procesul acordării creditelor.

„Deseori, creditorii nu indică dobînda reală, pînă la urmă se adeverește că este o sumă dublă. Scopul este de asigura o transparență mai mare a acestor proceduri. Proiectul prevede și aplicarea unor sancțiuni pentru cei care induc în eroare consumatorul”, a precizat Gămurari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?