X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ce prejudiciu ar fi cauzat Vladimir Plahotniuc R. Moldova

14 noi. 2022,, 14:25   Politică
3839 1

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, susține că nu știe unde se află fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc.

Într-un interviu pentru Euronews.ro, Dragalin a precizat că cifra aproximativă a prejudiciului cauzat de către Plahotniuc statului nostru este de 40 de milioane de euro, transmite Noi.md cu referire la Realitatea.md.

„Din punctul de vedere a ceea ce ne permite legea, noi nu știm în ce țară se află Vladimir Plahotniuc. Nu este un impediment. Putem merge înainte să folosim aceeași lege care permite să mergem cu dosarul în judecată în lipsa lui, dacă am demonstrat judecătorului că am încercat să-l localizăm prin toate eforturile. În luna august, am depus un demers să mergem înainte în lipsa lui Plahotniuc. Mai sînt alte cereri care au fost depuse de avocații lui, încă merge mai departe procesul. Sperăm să putem merge înainte dacă toate probele demonstrează că au comis infracțiunile pe care le-am înaintat, putem avea o condamnare. Vă pot spune că cifra aproximativă a prejudiciului este aproximativ 40 de milioane de euro”, a menționat Dragalin.

În cadrul aceluiași interviu, Veronica Dragalin a fost întrebată cînd o să fie adus Veaceslav Platon în Republica Moldova.

„Jurnaliștii de multe ori au surse, au posibilități de a face lucruri pe care noi, procurorii, nu le putem face. Un procuror din Moldova nu poate să zboare la Londra să-l caute pe Veasclav Platon. Noi trebuie să respectăm legile care există în sistemul internațional, de a ne adresa prin comisii rogatorii ca statul străin să depună eforturi de a căuta persoana în țara respectivă, prin respectarea legilor din țara aceea. Noi, în Republica Moldova, am luat toate măsurile necesare să ne adresăm statului străin să-l caute pe domnul Platon și să ne dea un răspuns prin canalele oficiale”, a afirmat ea.


Întrebată cîți bani sînt sub sechestru în Republica Moldova din banii lui Platon, Dragalin a afirmat că în acest moment nu dispune de o cifră exactă.

2
3
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?