X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ce poate asigura stabilitatea țării? Opinia președintelui Parlamentului

26 feb. 2021,, 11:41   Politică
1977 6

Formarea unui nou guvern, dar nu alegerile parlamentare anticipate va asigura stabilitatea Moldovei.

Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Republicii, Zinaida Greceanîi, care se află la Moscova într-o vizită de lucru la invitația Ambasadei Moldovei în Rusia.

"Deoarece în Moldova majoritatea parlamentară a înaintat la funcția de prim-ministru [ex-ministrul Finanțelor, Mariana Durleșteanu], președintele [Maia Sandu] este obligat să desemneze acest candidat pentru a forma un guvern", a subliniat Greceanîi.

Potrivit ei, pentru stabilizarea situației în republică, în care există o situație pandemică și economică complicată, "trebuie pur și simplu să creăm un guvern care să ia lucrurile în propriile mîini și să muncească, pentru că oamenilor trebuie oferită o securitate socială, să permitem economiei să se dezvolte, ca noi [Moldova] să putem produce și exporta".

Deja după aprobarea guvernului "vom putea să ne gîndim la o altă situație politică, să desemnăm alegeri parlamentare anticipate", a spus speakerul. Cu toate acestea, ea nu consideră obligatorie desfășurarea alegerilor anticipate în Parlament.


"Merită acum să cheltuim bani pe alegeri parlamentare extraordinare, anticipate, pentru a satisface ambițiile politice ale cuiva?, a spus Greceanîi. - Dar acest lucru îl va decide Parlamentul, sîntem o republică parlamentară". În context, ea a amintit că alegerile parlamentare ordinare urmează să aibă loc în Moldova în anul 2023.

Greceanîi a menționat ilegalitatea deciziei președintelui Sandu de a înainta repetat candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de premier. "Pe 23 februarie a fost ședința Curții Constituționale, care a declarat neconstituțional Decretul Președintelui, prin care a înaintat pentru a doua oară același candidat la funcția de premier, care a obținut zero voturi la prima încercare. Majoritatea parlamentară și-a înaintat candidatul, pentru care au semnat 54 de deputați din 101", a spus spicherul. "Vom vedea care vor fi acțiunile ulterioare ale președintelui republicii", a adăugat ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?