Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce nu va putea uita și ierta niciodată Voronin

13 ian. 2021,, 09:51   Politică
8031 7

„Dacă urmărim ce s-a întîmplat în ultima săptămînă în America și facem o comparație cu ceea ce s-a întîmplat la noi în aprilie 2009, putem spune că în spatele acestor evenimente e același regizor, același scenariu” – afirmă fostul președinte Vladimir Voronin.

Declarația a fost făcută de fostul președinte în cadrul emisiunii Puterea a patra. Potrivit lui, americanii culeg acum ceea ce au semănat.

„A ajuns și la ei ceea ce au făcut în ultimii 75 de ani după ce s-a terminat războiul. După ce au depus eforturi enorme pentru a destrăma Uniunea Sovietică, America a rămas hegemon, americanii au fost cei care au dictat "moda democrației" în lume, prin aceea că l-au spînzurat pe Gaddafi, au întors rezulatele alegerilor în Egipt, au făcut lovituri în Georgia, Armenia și Ucraina, în toate republicile post- sovietice. Mulțumită și personal dlui Soros au avut loc evenimentele din 7 aprilie 2009 în Modova. Ceea ce eu nu pot uita și ierta niciodată”, a declarat Voronin.

„Dacă urmărim ce s-a înîmplat ultima săptămînă în America și revenim la evenimentele din 7 aprilie, tot e același regizor, același scenariu. Tot prin intermediul rețelelor de socializare au adunat mulțimea ceea de oameni în PMAN, la Capitoliu. Ceea ce au semănat, aceea culeg americanii. Fără răutate, dar așa și trebuie. Acum să iasă din această problemă, dar vor ieși greu”, a adăugat el.

Voronin a criticat intervenția Statelor Unite în politicile altor state pe parcursul mai multor ani, precizînd că fiecare stat trebuie să-și facă regulă în propria țară.


„S-a ajuns pînă la aceea că majoritatea cetățenilor votează pentru un candidat, dar președinte prin diferite scheme de electori devine alt candidat. Cum asta? Și-au băgat pînă acum nasul peste tot și acum las să se decurce. Nu se știe ce va fi cu inaugurarea lui Biden, susținătorii lui Trump sînt mai mulți. Nu se știe cu ce sa va termina toată treaba asta”, a menționat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?