X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ce mesaj a transmis Maia Sandu ambasadorilor R.Moldova din statele UE

18 aug. 2022,, 16:00   Politică
2983 0

Problemele cu care se confruntă diaspora, modalităţile de a oferi protecţie socială cetăţenilor moldoveni aflaţi temporar la muncă peste hotare, găsirea noilor pieţe de desfacere, criza energetică, atragerea investiţiilor, îmbunătăţirea relaţiilor bilaterele, promovarea reformelor sînt principalele sarcini ale ambasadorilor ţării noastre în statele lumii.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu în cadrul inaugurării reuniunii ambasadorilor cu genericul „Diplomaţia Republicii Moldova în contextul oportunităţilor şi provocărilor regionale”.

„Procesul de integrare europeană durează şi sînt multe lucruri pe care trebuie să le facem, dar întotdeauna poate să apară o oportunitate ca să grăbim acest proces. Integrarea europeană nu este doar treaba ambasadorului de la Bruxelles, integrarea europeană este sarcina noastră, a tuturor, în special a ambasadorilor care au reşedinţa în Europa. Să ştiţi că aveţi o sarcină dublă, sarcina îmbunătăţirii relaţiilor bilaterale, dar şi sarcina creşterii şanselor noastre de integrare europeană. Trebuie să lucrăm cu toate ţările”, a declarat Maia Sandu.

Reuniunea ambasadorilor Republicii Moldova este organizată în perioada 18 – 19 august, la Chişinău.

„Astăzi şi mîine la această reuniune vom discuta obiectivele noastre pentru anul viitor. Împreună cu ambasadorii vom petrece cîteva ore la congresul diasporei şi ne vom întîlni cu producătorii locali. Fiecare membru al serviciului diplomatic va continua să facă totul pentru îmbunătăţirea economică a Republicii Moldova, prin promovarea exporturilor”, a declarat ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu.

Totodată, diplomaţii vor discuta şi despre realizarea Planului de implementare a celor 9 recomandări propuse de Comisia Europeană, după obţinerea ţării noastră a statutului de aderare la UE.

La eveniment, în calitate de invitaţi speciali, vor participa cu intervenţii în regim de videoconferinţă, miniştrii Afacerilor Externe ai României, Ucrainei şi Turciei. De asemenea, vor participa comisarul european pentru vecinătate şi extindere şi directorul Departamentului diplomaţie economică din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Franţei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?