Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Ce măsuri au fost luate pentru asigurarea independenţei justiției în 2023

3 mai. 21:30   Politică
1684 0

Ministrul Justiţiei, Veronica Mihailov-Moraru, a vorbit despre măsurile întreprinse pentru asigurarea independenţei sistemului de justiţie în 2023.

Infotag relatează că vineri, la prezentarea unui „raport alternativ” (elaborat de reprezentanţii societăţii civile) privind implementarea Strategiei de Reformă a Justiţiei 2022-2025, ministra a amintit că documentul se referă la politici de asigurare a statului de drept, independenţa judecătorilor şi procurorilor, lupta împotriva corupţiei şi „un cadru legislativ adecvat pentru buna funcţionare a sistemului de justiţie”. Obiectivul principal al strategiei este de a asigura un sistem de justiţie eficient şi accesibil, transmite Noi.md.

Mihailov-Moraru a menţionat că documentul presupune reforme în trei direcţii strategice: asigurarea independenţei sistemului judiciar; accesul la justiţie şi calitatea justiţiei; administrarea eficientă şi modernă a justiţiei.

În ceea ce priveşte procesul de evaluare externă a procurorilor şi judecătorilor, Mihailov-Moraru a declarat că este unul de lungă durată, care ar trebui să se încheie pînă la sfîrşitul anului 2025, şi nu depinde direct de minister, deoarece comisiile de evaluare lucrează în mod autonom.

0
2
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?