Ce-l așteaptă pe fostul director SIS Vasile Botnari

Ce-l așteaptă pe fostul director SIS Vasile Botnari

Maia Sandu a fost întrebată, în cadrul unei emisiuni televizate, dacă unii foști conducători ai unor instituții ar avea motive să-și facă griji după instalarea noii puteri.

Premierul Sandu a declarat că fostul director al Serviciului de Informații și Securitate Vasile Botnari ar trebuie să-și facă griji pentru ceea ce a făcut.

"Cu siguranță, fostul șef de la SIS trebuie să aibă motive de îngrijorare. A comis o crimă despre care știe toată lumea, mai ales că a fost și decizia CtEDO în raport cu deportarea profesorilor turci. Cazul este foarte grav, dincolo de alte ilegalități și abuzuri pe care le-o fi comis. Mă rog, instanțele au să decidă. E un caz foarte grav, care sper să fie cercetat. Noi am zis că o să constituim o comisie pentru că sînt foarte multe de cercetat și investigat zilele acestea", a declarat Maia Sandu.

Ea a mai spus că speră ca viitorul director SIS să fie numit săptămîna viitoare. "Ceea ce ne propunem noi este să fie un om din sistem, deci un profesionist care s-a ocupat de aceste lucruri. Trebuie să găsim în interiorul instituției, un om fără afiliere politică", a precizat premierul. 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load