X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce-l așteaptă pe fostul director SIS Vasile Botnari

21 iun. 2019,, 08:19   Politică
10098 4

Maia Sandu a fost întrebată, în cadrul unei emisiuni televizate, dacă unii foști conducători ai unor instituții ar avea motive să-și facă griji după instalarea noii puteri.

Premierul Sandu a declarat că fostul director al Serviciului de Informații și Securitate Vasile Botnari ar trebuie să-și facă griji pentru ceea ce a făcut.

"Cu siguranță, fostul șef de la SIS trebuie să aibă motive de îngrijorare. A comis o crimă despre care știe toată lumea, mai ales că a fost și decizia CtEDO în raport cu deportarea profesorilor turci. Cazul este foarte grav, dincolo de alte ilegalități și abuzuri pe care le-o fi comis. Mă rog, instanțele au să decidă. E un caz foarte grav, care sper să fie cercetat. Noi am zis că o să constituim o comisie pentru că sînt foarte multe de cercetat și investigat zilele acestea", a declarat Maia Sandu.

Ea a mai spus că speră ca viitorul director SIS să fie numit săptămîna viitoare. "Ceea ce ne propunem noi este să fie un om din sistem, deci un profesionist care s-a ocupat de aceste lucruri. Trebuie să găsim în interiorul instituției, un om fără afiliere politică", a precizat premierul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?