Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Ce l-a oprit pe Harunjen să investigheze furtul miliardului. Răspunsul lui Slusari

9 aug. 2019,, 09:30   Politică
4289 3

Potrivit vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, Procuratura Generală sub conducerea fostului procuror general, Eduard Harunjen, a enumerat ca principal impediment la examinarea cauzelor penale pe marginea furtului miliardului lipsa expertizei financiar-economice privind suma exactă a creditelor neperformante, acordate începînd cu anul 2009.

Aceasta expertiza a fost numită pe 10 iunie 2015 și durează 4 ani. Patru ani, oameni buni!”, s-a arătat surprins președintele comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea furtului miliardului.

„Cum încă nu au pornit ei să facă cercetări științifici la toate creditele, începînd cu ziua Independenței. Atunci această expertiza ar fi fost efectuată de copii experților actuali.

Ridicol și penibil. Dacă vă amintiți, sub paravanul expertizei se ascundea mult timp la Curtea de Apel Cahul Ilan Șor. A fost un element important de sabotare a procesului de investigare a devalizării sistemului bancar. Iar în acea perioada de 4 ani tîlharii și-au șters urmele și cheltuiau într-o veselie miliardele furate de la noi”, a scris Slusari pe Facebook.

Alexandru Slusari a făcut aceste declarații din postură de președinte al comisiei parlamentare de anchetă a furtului miliardului din sistemul bancar moldovenesc. Acesta însă nu a publicat un document care să-i confirme spusele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?