COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 531
Coronavirus stiri: 7860

Ce inițiative ale guvernării este dispusă să susțină opoziția în Parlament?

1 dec. 2021,, 11:00   Politică
2208 0

Președintele Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a avut o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks. La discuții a participat Vlad Batrîncea, membrul Fracțiunii, vicepreședinte al Parlamentului, Vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

În numele întregii fracțiuni, Zinaida Greceanîi a mulțumit ambasadorului pentru posibilitatea oferită de a prezenta poziția și viziunea asupra situației din Republica Moldova.

În debutul discuțiilor, Zinaida Greceanîi a remarcat că Uniunea Europeană este unul din principalii parteneri ai Republicii Moldova, iar realizarea prevederilor Acordului de Asociere este un angajament important împărtășit de toate forțele politice din țară, inclusiv de actuala opoziție parlamentară.

”La rândul nostru ne dorim o atitudine corectă și echidistantă din partea partenerilor față de toate forțele politice din Republica Moldova. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor este în opoziție față de actuala guvernare, dar nu și față de popor. Apărăm drepturile cetățenilor și pledăm pentru dreptate”, a menționat în context Zinaida Greceanîi.

Vlad Batrîncea a prezentat viziunea fracțiunii asupra acțiunilor autorităților oficiale în domeniile justiției, administrației publice, mass-media. În opinia sa, din cauza favorizării și promovării în funcții decisive pe criterii de apartenență sau loialitate politică, obiectivul declarat de luptă cu corupția a fost discreditat.


”Am dat dovadă de consens în reforma justiției când aceasta a urmărit scopuri sincere și bune pentru Moldova, suntem gata să îl oferim și pe viitor, însă doar dacă vor fi promovate inițiative profesioniste, obiective și transparente”, a subliniat Vlad Batrîncea.

Deputatul a adăugat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor este gata să participe la fundamentarea unor principii care vor funcționa indiferent de conjunctura politică existentă la o etapă sau alta în Republica Moldova.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X