Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Ce decizii au fost adoptate la ședința săptămînală a PDM

17 iul. 2018,, 12:20   Politică
2386 3

Guvernul va lansa în viitorul apropiat programul „Prima Casă 3”, destinat familiilor cu mulți copii, a anunțat astăzi conducerea PDM, citată de Noi.md.

Cel de-al treilea program va prevedea compensarea treptată din bugetul de stat a creditului ipotecar de la 10 pînă la 100%, în funcție de numărul de copii din familie, a anunțat liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc.

Un alt aspect examinat la ședința săptămînală a PDM ține de taxele exagerate percepute de instituțiile statului la perfectarea moștenirii. În prezent, pentru acest serviciu se achită o taxă de 2000 de lei. Autoritățile intenționează să reducă acest tarif pînă la 351 de lei.

Funcționarea ghișeului unic pentru perfectarea și eliberarea documentelor este un alt subiect abordat la ședința săptămînală a democraților. Potrivit liderului PD, la Guvern au parvenit mai multe sesizări în care oamenii se plîng de cozile interminabile de la ghișeu, dar și de atitudinea funcționarilor publici. În acest sens, democrații au cerut conducerii Agenției Servicii Publice să înlăture toate neregulile depistate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?