Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Ce crede Dodon că trebuie să se întîmple cu deputaţii transfugi

27 dec. 2019,, 08:47   Politică
3324 8

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că trebuie modificată Constituția țării și să fie introduse condiții drastice pentru deputații care decid să părăsească fracțiunea parlamentară pe listele căreia a acces în Legislativ.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii ”Linia directă cu președintele țării”.

Dodon a menționat că se impune modificarea legislației naționale prin excluderea din Parlament a așa-zișilor deputați transfugi. Potrivit șefului statului, acești deputați urmează să-și depună mandatul imediat după decizia anunțată.

”Eu consider că trebuie modificată Constituția ca cei care părăsesc fracțiunea să dea și mandatul și să se ducă în afara Parlamentului”, a declarat președintele, transmite Noi.md cu referire la NTV.

”Ceea ce a fost în Parlamentul precedent, cînd aproape 1/3 de deputați și-au părăsit fracțiunile și au trecut de partea partidului care se afla la guvernare, care a obținut 17 procente la alegeri dar controla 60 de deputați, eu cred că acest lucru nu este normal”, a continuat șeful statului.

În opinia președintelui țării, trebuie înăsprită legislația ca să nu mai existe deputați transfugi.

”Noi vom face tot posibilul ca în acest Parlament să nu avem deputați care vor trece dintr-un partid în altul”, a menționat Dodon.

Președintele a amintit despre angajamentul deputaților PSRM prin care s-a anunțat ferm că în fracțiune nu vor fi acceptați deputați din alte fracțiuni și a îndemnat și celelalte fracțiuni parlamentare să-și asume un asemenea legămînt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?