X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ce cheltuieli au raportat partidele pentru campania electorală în cadrul alegerilor locale generale

5 noi. 2023,, 12:15   Politică
843 0

În cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale generale, partidele au prezentat cheltuieli de aproximativ 33 milioane de lei.

Datele sînt publicate de portalul alegeri.md, unde sînt prezentate venituri și cheltuieli de campanie în lei, raportate la Comisia Electorală Centrală de către concurenții electorali. În cursa electorală pentru scrutinul din 5 noiembrie 2023 au fost înregistrați peste 57 de mii de candidați la funcții de primar și de consilieri în consiliile locale din partea a 35 de partide politice din cele 60 înregistrate și a unui bloc electoral, precum și 1 174 de candidați independenți.

În cadrul acestui scrutin vor fi aleși pentru un mandat de patru ani reprezentanții administrației publice locale, respectiv 898 de primari și 11 058 de consilieri locali (raionali, municipali, orășenești, comunale și sătești). Pentru a fi validate, la alegeri trebuie să participe cel puțin 1/4 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale din fiecare circumscripție.

Cu două zile înaintea scrutinului, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova (CSE) a dispus anularea înregistrării tuturor candidaților Partidului politic “Șansă”. Decizia a fost luată în contextul raportului prezentat de Serviciul de Informații și Securitate privind implicarea Federației Ruse în alegerile locale prin finanțarea grupului criminal condus de Ilan Șor. Birouri electorale ale secțiilor de votare au aplicat ștampila cu mențiunea “Retras” în toate buletinele de vot, în dreptul tuturor concurenților electorali desemnați de Partidul “Șansă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?