Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ce au discutat în regim online președintele Moldovei și al Azerbaidjanului

18 mai. 2020,, 16:45   Politică
2837 1

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o discuție în format online cu Ilham Aliyev, Președintele Republicii Azerbaidjan, discutînd cu el un spectru larg de chestiuni cu privire la dezvoltarea relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes reciproc, transmite Noi.md.

În mod special, părțile au abordat subiectul privind lupta comună împotriva răspîndirii coronavirusului, care a lovit statele noastre.

În context, Igor Dodon aexprimat recunoștință conducerii azere pentru ajutorul umanitar pe care l-a transmis țării noastre.

Săptămîna trecută, la indicația lui Ilham Aliyev, un lot de ajutoare în volum de 30 de tone a fost transmis din Baku la Chișinău cu o cursă specială. Lotul conține aproximativ 250 de mii de seringi de unică folosință, precum și diferite tipuri de echipamente medicale de protecție.

În cadrul dialogului cu președintele azer, șeful statului moldovenesc a subliniat faptul că lotul umanitar oferit este cea mai bună dovadă a relațiilor de prietenie și de încredere dintre țările și popoarele noastre.


Igor Dodon a adăugat că doar prin eforturi comune, vom putea depăși această provocare globală privind răspîndirea virusului COVID-19.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?