X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ce amenință cel mai mult securitatea republicii? Opinie

29 iul. 2022,, 12:00   Politică
3191 0

Probabilitatea ca acțiunile militare din Ucraina să afecteze regiunea transnistreană sau Moldova în ansamblu nu este mare, dar mult va depinde de evoluția situației în regiunile din apropiere - în regiunile Vinnița și Odessa. În același timp, o amenințare mult mai importantă la adresa securității republicii poate deveni o posibilă destabilizare internă.

Această opinie a fost exprimată de directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, fostul viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Vladislav Kulminski, vorbind în cadrul emisiunii "Glavnoe" de la TVC-21, relatează Noi.md.

"Astăzi, probabilitatea ca acțiunile militare să afecteze Republica Moldova este mică. Și vreau să spun încă o dată, faptul că biroul președintelui Republicii Moldova a efectuat aceste contacte, a soluționat anumite probleme grave care au existat în relațiile dintre malurile Nistrului, a jucat cu succes un rol important în acest sens. Eu consider că în acest moment conducerea Republicii a făcut totul pentru a asigura pacea în Moldova. Dar, desigur, totul va depinde de modul în care se va dezvolta situația în regiunile învecinate ale Republicii Moldova, în regiunea Vinnița, în regiunea Odessa, pentru că dacă aceste zone vor fi atacate, atunci pentru Republica Moldova va apărea o amenințare gravă la adresa securității. Dar cred că astăzi în Republica Moldova o amenințare mai importantă la adresa securității noastre este o posibilă destabilizare internă, din interior, în interiorul țării, mai degrabă decît o amenințare din exterior", a spus el.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?