Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ce acuzații i se aduc lui Ilan Șor și pedepsele prevăzute de Codul penal

16 dec. 2021,, 15:03   Politică
3557 4

Escrocherie, spălare de bani, fals în declarații, delapidarea averii străine și abuz de putere.

Sînt acuzațiile care i se aduc deputatului Ilan Șor și pentru care Procuratura Generală a solicitat, joi, ridicarea imunității parlamentarului, încuviințarea arestării și percheziționării acestuia, transmite Noi.md cu referire la Agora.md.

Potrivit președintelui Parlamentului, în total au fost depuse 9 astfel de cereri.

Două capete de acuzare pentru escrocherie. Aceste acţiuni se pedepsesc cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Două capete de acuzare pentru spălare de bani. Ilan Șor este acuzat că a comis infracțiunea de spălare de bani în proporții deosebit de mari și riscă pentru aceasta închisoare de la 5 la 10 ani.


Crearea sau conducerea unei organizaţii criminale. Infracțiunea se pedepseşte cu închisoare de la 8 la 15 ani.

Fals în declaraţii. Pentru comiterea acestei infracțiuni, Codul penal al Republicii Moldova prevede amendă în mărime de pînă la 47.500 de lei sau închisoare de pînă la un an cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Delapidarea averii străine. Pentru delapidarea averii străine, în proporții deosebit de mari, parlamentarul riscă închisoare de la 8 la 15 ani.

Abuzul de putere sau abuzul de serviciu. Această infracțiune, potrivit Codului penal, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 8 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Procurorul interimar a cerut deputaților ridicarea imunității deputatului Ilan Șor pe 9 capete de acuzare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?