TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce a vorbit Dodon cu angajații Băncii Naționale

Igor Dodon, a vizitat sediul Băncii Naționale a Moldovei pentru a purta discuții cu angajații instituției despre activitatea acesteia, precum și despre funcționarea sistemului bancar al țării.

Șeful statului a apreciat contribuția Băncii Naționale în menținerea stabilității financiare în țară. Totodată, Igor Dodon a dat asigurări că regulatorul sistemului bancar va rămîne independent și transparent, conform standardelor internaționale, și nu va fi implicat în jocuri politice, transmite Noi.md.

De asemenea, cei prezenți au atins subiectul privind reformarea sistemului bancar care se află în plină desfășurare și este realizată cu multă responsabilitate din partea BNM, fiind imperioasă după frauda bancară. În acest context, șeful statului a reiterat că va susține eforturile echipei BNM în privința creării unui sistem transparent, solid, credibil, eficient și sigur.

În cadrul discuției cu angajații Băncii Naționale, Președintele țării a subliniat importanța recuperării banilor sustrași din sistemul bancar. În acest sens, Igor Dodon a asigurat echipa BNM de disponibilitatea instituției prezidențiale, împreună cu Guvernul și Parlamentul, de a acorda susținerea necesară, inclusiv prin modificarea cadrului legislativ.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load