Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ce a spus Kremlinul despre planurile Transnistriei de a adera la Rusia

22 iul. 2022,, 13:55   Politică
4569 0

Purtătorul de cuvînt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că a văzut știrile din presă despre planurile Transnistriei de a intra în componența Rusiei, dar nu știe cu au legătură astfel de declarații.

"Nu, ca să fiu sincer, am văzut știrile în presă, dar nu știu cu ce are legătură acest lucru, cu ce procese, adică nu pot spune nimic", a declarat Peskov reporterilor.

Anterior, vineri, așa-zisul ministrul de Externe al autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene, Vitalii Ignatiev, într-un interviu acordat RIA Novosti, a anunțat intenția autorităților autoproclamatei RMN de a obține independența cu aderarea ulterioară la Rusia, în conformitate cu rezultatele referendumului din 2006.

Comentînd această declarație, Biroul pentru Reintegrare al Republicii Moldova a menționat că toți partenerii internaționali și autoritățile constituționale sprijină ferm formula pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, respectînd suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional.

Biroul subliniază că reintegrarea țării este principalul obiectiv al negocierilor privind reglementarea conflictului transnistrean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?