X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Ce a spus Dodon despre plecarea deputaților din PSRM

25 mai. 2023,, 19:15   Politică
3620 2

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a comentat plecările din Partidul Socialiștilor a foștilor săi membri de partid.

„Toate aceste patru plecări - eu cred că deciziile au fost luate cu mult înainte de a fi anunțate. Adică, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski din martie au luat acest traseu. Cu ei toți au vorbit deputații de la Șor, aceștia toți patru deputați care au fost convinși prin diferite metode, nu prin presiune, pentru că Șor nu poate să-i preseze - nu are Procuratură. Aici au fost cumva motivați, nu au plecat pur și simplu așa. Atunci apare o întrebare, pentru cine lucrează Șor?

Scopul este să distrugă Partidul Socialiștilor. Deci, plecarea acestor patru foști colegi, în primul rând pentru mine pe viitor ei nu există din punct de vedere politic, noi cu ei nu avem ce discuta. Ei au luat decizia și nu au nicio șansă politică. Partidul în care au plecat ei nu are nicio șansă, nici la locale și nici la următoarele scrutine naționale. Acesta este un aerodrom de rezervă pentru Partidul Șor, în caz dacă va fi lichidat de Curtea Constituțională, și acești foști colegi vor pleca în istorie.

Șor ușor poate să se înțeleagă cu Guvernarea, dacă va fi necesar. Noi cu toți deputații eram în relații bune, dar cel mai rău îmi pare de Vasile Bolea. Atunci, în martie, când a luat decizia să susțină alt candidat în Găgăuzia, de atunci eu de zeci de ori i-am propus să ne vedem și să discutăm și el nu a găsit timp. El nu găsit timp să vorbească cu omul care a fost alături de el din 2011, de când a fost creat Partidul Socialiștilor, dar în schimb, a găsit timp să plece până la Șor cu „Business Class”. Nu am discutat nici cu unul de când au plecat și nici nu vreau să discut”, a spus Dodon, transmite point.md cu referire la unimedia.info

Politicianul s-a adresat și către Marina Tauber, cerîndu-i "să înceteze discuțiile cu deputații PSRM cu privire la plecarea lor."


Reamintim că în ședința de astăzi a Parlamentului, deputatul PSRM, Grigore Novac a anunțat că blocul Comuniștilor și Socialiștilor a decis excluderea deputaților Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski din fracțiunea parlamentară.

Săptămâna trecută, Comitetul Executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova s-a adresat Consiliului Republican al PSRM cu solicitarea de a-i exclude din partid pe Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski. În același timp, Comisia a cerut ambilor să renunțe la mandatele de deputați ai Parlamentului.

Luni, foștii socialiști Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski s-au alăturat Partidului “Renaștere”.

18
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?