X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce a făcut Șoigu la Tiraspol

25 aug. 2019,, 10:45   Politică
6300 1

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a mers în vizită și în regiunea separatistă transnistreană, după ce s-a întîlnit sîmbătă, la Chişinău, cu președintele Igor Dodon și a participat la evenimentele organizate de Partidul Socialiștilor pentru sărbătorirea a ceea ce socialiștii numesc 75 de ani de la eliberarea de fascism.

Potrivit presei din stînga Nistrului, Șoigu a inspectat trupele de pacificare transnistrene și a decorat militari ruși și transnistreni cu medalia Federaţiei Ruse „Pentru fortificarea comunității militare”, transmite Europa Liberă.

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, i-a mulțumit, în discuția cu Șoigu, Federaţiei Ruse pentru „menținerea păcii pe malurile Nistrului”, afirmînd că „soldatul rus apără securitatea pe teritoriul Transnistriei de peste două secole, și nu doar în ultimii 25 de ani”. Întîlnirea celor doi a avut loc la Bender.

Președintele Igor Dodon a anunțat, după întîlnirea de la Chişinău cu ministrul rus al Apărării, că Rusia „propune să fie început procesul de utilizare a munițiilor aflate la depozitul din apropierea satului Colbasna din regiunea transnistreană a Republicii Moldova și este gata să ofere echipamentele necesare în acest sens”.

Presa de la Tiraspol nu a relatat despre eventuale discuții pe acest subiect dintre Serghei Șoigu și Vadim Krasnoselski. Problema evacuării munițiilor de la Colbasna este și pe agenda premierului Maia Sandu, pentru discuțiile pe care le va avea la Moscova, în luna septembrie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?